Ga naar de inhoud

Jacht

HET RAS

De Gordon Setter behoort met zijn verwanten, de Ierse en Engelse Setter en de Pointer, tot de Engelse Staande Honden. Zij hebben in het jachtterrein tot taak om het (veder)wild op te sporen en aan te wijzen.
Iedereen kent wel het beeld van de voorstaande hond die, tot het uiterste gespannen, door zijn houding laat zien waar het wild zich bevindt.

In Nederland is de ruimte die voor het oorspronkelijke werk van deze honden nodig is vrijwel niet aanwezig. Om aan de natuurlijke aanleg van de Gordon Setter tegemoet te komen, kan men deelnemen aan veldwedstrijden.

Als jachthond is de Gordon Setter veelzijdig en betrouwbaar. Hij kan zowel apporteren als opsporen.
Zijn grootste talenten toont hij echter als staande hond. Hij heeft een zeer goede neus voor gevederd wild, waarvan hij de schuilplaatsen van op enorme afstand opspoort.
Op het schilderij hiernaast ziet u een impressie van een voorstaande Gordon Setter.

De Nederlandse Gordon Setter Club streeft er samen met de Ierse Rood-Witte Setterclub naar om jachttraining en veldwedstrijden in de nabije toekomst weer mogelijk te maken voor hun leden.
Daarom hebben wij de groep veldwerk in het leven geroepen, die de mogelijkheden en kansen onderzoeken en zich bezig houden met het plannen en organiseren van veldwerktraining en wedstrijden.

Terug naar de inhoud