Ga naar de inhoud

Piet Roks Jonge Honden Dag 2023

EVENEMENTEN
"Wie de jeugd heeft,
heeft de toekomst"
Dit is een citaat van een veelvuldig door Piet Roks gebezigde uitdrukking.

Piet nam in 1988, samen met Ricky Lochs-Roman, het initiatief voor de eerste jongehondendag binnen de Ierse Setter Club. De bedoeling was en is om zicht te houden op de ontwikkeling en toekomst van het ras. In die tijd gold de inschrijving voor setters vanaf 9 weken tot en met 30 maanden. Dit is uiteraard heden ten dage nog steeds het geval.

Er is sinds 1988 echter wel het één en ander veranderd binnen deze dag:
- De inschrijving is in 2013 ook geopend voor veteranen (vanaf 7 jaar) en in 2014 is daar de aparte klasse 'senioren' (vanaf 10 jaar) aan toegevoegd.
- Vanaf 2022 nemen ook de Ierse Rood-Witte Setter Club en de Nederlandse Gordon Setter Club deel.
- In 2023 mogen wij eveneens de Vereniging van liefhebbers van de Engelse Setter (VES) verwelkomen.

Het belooft een hele gebeurtenis te worden met alle vier setterrassen, mooier kun je je niet wensen! Wij houden vast aan de naam "Piet Roks Jongehondendag" hoewel we er nu ook "en veteranen/seniorendag" aan toe zouden kunnen voegen.
De bedoeling is dat zoveel mogelijk nakomelingen uit nesten van de afgelopen 2,5 jaar zich aanmelden, inclusief de fokkers, én dat wij de prachtige, oudere setters mogen bewonderen. Vindt u het leuk om de broertjes en zusjes van uw hond weer te zien?

Wilt u weten wat de fokker van uw hond nu van hem/haar vindt? Zijn er nog nestgenoten van uw veteraan/senior aanwezig? Wilt u weten hoe een ervaren fokker uw hond beoordeelt?

Graag zouden wij zo veel mogelijk honden uit bovengenoemde categorieën willen begroeten! Hoewel de indeling in de diverse klassen vrijwel overeenkomt met een officiële clubmatch is deze dag niet gericht op competitie maar op het ontspannen samenzijn en het delen van ervaringen met andere eigenaren. En, onze setters kennende, is het vaak een feest der herkenning, de hilarische anekdotes zijn niet van de lucht.

Tot ons grote genoegen hebben wij Ewa Wójcik-Maksymiec uit Polen bereid gevonden om op 12 november a.s. de taak van beoordelaar op zich te nemen. Ewa is fokker van Ierse setters, Engelse setters en Gordon setters.
De PRJHD vindt dit jaar plaats in Sportcafé, Zalen-en Sportcentrum De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP Woudenberg, zie ook de website www.decamp.nl voor parkeergelegenheid.

De Camp is volledig rolstoeltoegankelijk. Deelname aan deze dag staat open voor leden en niet-leden, iedereen is welkom!
De beoordelingen zullen waarschijnlijk beginnen vanaf 09.30 uur, daarover volgt nog nader bericht.

Overige bijzonderheden en inschrijfmogelijkheid vindt u op https://www.formdesk.com/iersesetterclub/form2
DE INSCHRIJVING SLUIT OP 27 OKTOBER 2023
Inschrijfgeld:
  • €27,50 voor de eerste hond
  • €25,00 voor iedere volgende hond
  • €20,00 voor de veteranen (telt niet als eerste hond)
Betalen op de dag zelf:
  • Dit betekent een verhoging van het inschrijfgeld met €6,00 per hond
Terug naar de inhoud