Ga naar de inhoud

Karakter

HET RAS

De Gordon Setter is een zeer energieke hond; energie die vooral in de jeugdperiode in goede banen moet worden geleid. Hoewel vriendelijk tegen vreemden is een zekere gereserveerdheid hem niet vreemd. Jonge Gordons kunnen zelfs verlegen zijn. Laat al op jonge leeftijd de Gordon Setter op een positieve manier ervaring opdoen met allerlei mensen, situaties, dieren en dingen.

Over het algemeen gaat de Gordon Setter goed om met soortgenoten en met kinderen. Hij heeft een sterke eigen wil en gedraagt zich nogal zelfstandig. Geduld en een consequente aanpak zijn bij de opvoeding belangrijk. Met een 'harde hand' bereikt men bij een Gordon Setter weinig. Uiteraard heeft hij volop beweging nodig, maar men moet dit vooral in de groeiperiode niet overdrijven.
In het algemeen is een wandeling van 10 minuten meer dan voldoende voor een pup die pas bij u in huis is, normaal gesproken bij een leeftijd van ongeveer 9 weken. Deze wandeling kan met 5 minuten verlengd worden voor elke maand dat de hond ouder wordt.

Terug naar de inhoud